Tsemppiä kaikille Judoliiton 60-vuotisjuhlavuoteen

Kaiken judotoiminnan kivijalka ovat seurojen järjestämät harjoitukset ja tapahtumat. Tänä vuonna Judoliitossa painotetaan entistä enemmän seurojen työn tukemista.

 
14.2.2018

Kuluvan vuoden toimintasuunnitelmassa kerrotaan, että Judoliiton toiminnassa painotetaan entistä enemmän seurojen työn tukemista. Jokainen käsittää varmasti tukemisen omalla tavallaan - jossain seurassa puute on rahasta, toisessa tarvittaisiin käytännön neuvoja johonkin asiaan, joku seura tarvitsisi lisää osaavia valmentajia ja ohjaajia kun taas jossain seurassa toiminta pyörii hyvin juuri tällaisenaan.

Judoliitossa seuratyö nähdään koko toiminnan perustana. Judon ja sen näkyvyyden kivijalka ovat seurojen järjestämät harjoitukset, tapahtumat ja paikallinen näkyvyys. Tapahtumia on kalenterissa paljon, eikä päällekkäisyyksiltäkään voida välttyä. Syksyllä 2018 järjestetään Judoliiton valtakunnalliset puheenjohtajapäivät, ja yhtenä asiana tuolla voidaan toivottavasti hahmotella yhdessä tulevien vuosien tapahtumia niin, että ne palvelisivat mahdollisimman suurta joukkoa judokoita.

Uudessa verkossa julkaistavassa Judolehdessä on myös seurojen osio, jonne toivotaan seurojen itsekin aktiivisesti tarjoavan juttuja omasta toiminnastaan, omista tapahtumistaan ja seuratoimijoistaan ja näin kertovan toiminnastaan myös muille judokoille. Judolehden juttuja voi jakaa eteenpäin ja näin saada näkyvyyttä omien paikallisten tukijoidenkin silmissä.

Olympiakomitean laatuseuraohjelman osalta Judoliiton jäsenseuroilla on ollut käytössä lasten- ja nuorten liikuntaan keskittyvä Sinettiseura-ohjelma. Laatuseuraohjelman tänä vuonna käyttöön otettavat uudet osat auttavat seuroja kehittymään aikuisten harrasteurheilussa sekä huippu-urheilussa. Tavoitteena tänä vuonna on saada nykyisiä laatuseuroja laajentamaan laatuseuratoimintansa näihin uusiin osiin sekä saada myös uusia seuroja innostumaan mukaan laatuseuraohjelmaan.

Miksi lähteä matkalle laatuseuraksi? Koska vain muutos on pysyvää, ja vierivä kivi ei sammaloidu. Jokainen sukupolvi on erilainen, ja maailma ympärillä muuttuu vauhdilla. Lue lisää ohjelmasta Olympiakomitean sivuilta.

Koulutustoiminnan puolella koulutus- ja katatyöryhmän sekä vyökoekomission yhteistyötä tiivistetään. Tämän vuoden alussa on jo ryhdytty pohtimaan, miten varmistetaan seuragraduoijien kataosaaminen sekä sitä, että miten nivotaan kata- ja graduoijakoulutukset sujuvaksi osaksi liiton koulutustarjontaa. Innostuneiden ohjaajien ja taitavien seuravalmentajien kehittymistä tuetaan niin muksujudo-ohjaajakoulutuksella, kuntojudo-ohjaajakoulutuksella kuin seuravalmentajien tekniikkakoulutuksillakin. Lisäksi valmennusosaamista voi kehittää kamppailulajien yhteisillä valmentajakoulutuksilla sekä judokan voimaharjoitteluun keskittyvällä Judokan voimanpolku -koulutuksella.

Tänä vuonna Judoliitto täyttää 60 vuotta. Merkkipaalua juhlitaan lauantaina 5.5.2018 judon Suomen mestaruuskisojen yhteydessä iltajuhlassa. Tämä on oiva tilaisuus lähteä seurasta isolla joukolla SM-kisoihin Helsinkiin kannustamaan kisaajia, juhlimaan yhdessä muun judoväen kanssa 60-vuotiasta Judoliittoa ja toivottamaan olympiakarsintaan lähteville urheilijoille menestystä matkalle kohti Tokiota. Osallistumalla juhlaan tuet heitä myös rahallisesti. Ilmoittautuminen tapahtumaan avautuu maaliskuun alussa.

Strategiatyö Tokion olympialaisten jälkeiselle ajalle käynnistyy vuoden toisella puoliskolla. Mitä tavoitteita kohti sinä haluaisit meidän kaikkien judotyötä tekevän?

Sanna Pyykönen

Judoliiton varapuheenjohtaja

Kirjoittaja

Sanna Pyykönen