Judon monitoimimies Tatu Kosonen on poissa

Suomen judoyhteisöä on kohdannut suuri suru: Judoseura-aktiivi Tatu Kosonen menehtyi 22.4.2022.

 
20.5.2022

Tatu tunnettiin aktiivisena seuratoimijana monien vuosien ajalta. Hän toimi Lappeenrannan Kamizassa useissa eri luottamustehtävissä, esiintyi seurojen tapahtumissa monipuolisena saksofonistina ja valokuvaajana. Tatu myös perusti muutamia vuosia sitten oman judoseuran Ylämaan judoseura Yudo ry:n.

Hänen taiteellinen lahjakkuutensa oli aina seurojen käytettävissä, oli kysymys sitten saksofonin soittamisesta kilpailujen avajaisissa tai valokuvaamisesta seuran julkaisuihin ja verkkosivuille seurasta riippumatta.

Tatu kiersi aktiivisesti eri seurojen tapahtumia ja oli tuttu näky yli kymmenen vuoden ajan mm. eri kesäleireillä omine telttakylineen, joista lapset olivat innoissaan ja odottivat aina seuraavan vuoden kesäleirejä Tatun kanssa.

Lapsilla oli erityisasema Tatun sydämessä: hän toimi muksujudon vetäjänä, sekä auttoi muita ryhmiä lapsien ja junioreiden kanssa, hän myös vei lapsia useisiin eri tapahtumiin. Tatu piti aktiivisesti yhteyttä muihin judoseuroihin sekä Suomen Judoliittoon ja toimi tuomaritehtävissä useitten vuosien ajan, ei tainnut useaan vuoteen olla yhtään liittokokousta missä Tatun ääni ei olisi kuulunut, hän, osasi tarvittaessa kyseenalaistaa liiton toimintaa ja halusi antaa panoksensa sen kehittämiseen.

Tatun muistoa kunnioittaen Suomen Judoliitto