Mäkelä ja Maunu aloittivat hallituksessa

Mika Mäkelä lähtee avoimin mielin valmennusvaliokuntaan. Anna-Maria Maunu haluaa kasvattaa harrastajamäärää ja näkyvyyttä.

 
20.1.2018

Mika Mäkelä pyrki Judoliiton hallitukseen erityisesti kiinnostuksesta kilpajudoa kohtaan ja sai hallituksen järjestäytyessä paikan valmennusvaliokunnassa.

”Olen huomannut, että asioita on hoidettu pitkään aika hyvin, joten turha tulla leikkimään sankaria. Tulen antamaan oman panokseni, katsotaan mihin sitä tarvitaan”, Mäkelä sanoo.

”En ole mitkään yhden asian ihminen.”

Mäkelä on 46-vuotias nykyinen judoisä ja kahdeksankertainen Suomen mestari 1990-luvulta. Hän otteli myös maajoukkueessa, ja parhaiksi saavutuksiksi tuli 7. sija EM-kilpailuissa ja Pohjoismaiden mestaruus.

Ammatiltaan hän on juristi ja työskentelee yleisenä syyttäjänä Vantaalla.

Nykyisin seura on Meidokan. Viime vuosina Mäkelä on tatamilla lähinnä autellut lasten treenien vetämisessä.

”Mutta oma lapset eivät enää halua, että olen matolla samaan aikaan.”

Judoliiton nykyinen visio on Mäkelän mielestä kohdallaan: olympiakulta. Sille on naureskeltukin, mutta pilkka perustuu väärinymmärrykseen. Kyse ei ole vain tietystä mitalista, ja jos sitä ei saada, epäonnistumisesta.

”Me saadaan kaikki siinä matkalla, kunhan aidosti tavoitellaan sitä ja tehdään asioita niin että ollaan menossa sinne.”

”Tavoite on kuitenkin aika korkea. Allekirjoitan sen Tankin (puheenjohtaja Marko Laaksosen) ajatuksen, että pitää olla välitavoitteita.”

Maunu haluaa judolle näkyvyyttä

Anna-Maria Maunu on 49-vuotias Tampereen kaupungin viestintäjohtaja. Hän aloitti judon 1984 Kemin Kita-kanissa ja palasi uudelleen tatamille Tampereella 2000-luvun alussa.

Nykyisin Maunulla on ruskea vyö. Hän harjoittelee pari kertaa viikossa Tampereen judon harrasteryhmässä ja toimii sovelletun judon vastuuohjaajana. Lisäksi hän vetää Ylöjärvellä kerran viikossa muksujen alkeis- ja jatkoryhmää.

Maunu haluaa erityisesti lisätä judon harrastajamäärää ja tunnettuutta Suomessa.

”Judolla on tosi paljon annettavaa sekä urheilulle että liikunnalle. Se on monipuolinen laji, ja kaikille löytyy se oma judopolku.”

Kasvuun voisi hänestä auttaa judon näkyvyyden lisääminen. Maunu sai hallituksen työnjaossa johdettavakseen markkinointi- ja viestintätyöryhmän.

”Voisiko Judoliitto esimerkiksi helpottaa seurojen mahdollisuutta tiedottaa niin, että judon laajuus näkyy. Meillähän on koko ajan valtavasti judokilpailuja ja muita tapahtumia.”

Maunu arvelee, että uusi sähköinen Judolehti voisi tarjota alustan, jolla toimijat voisivat raportoida myös paikallisista tapahtumistaan. Seurat voivat toki harjoittaa omaa tiedottamista kotipaikkakunnillaan, mutta Judoliiton arvovaltamerkitys on kuitenkin viestinnässä suuri.

Maunun mielestä tiedottamisessakin kannattaa puhaltaa yhteen hiileenm, sillä minkä tahansa judotoimijan saama huomio tukee myös muita.

”Kun vaikkapa Jigotain judomimmit onnistuvat suurleirin järjestämisessä, tekevät sen eteen valtavan työn ja tulevat huomatuiksi, se hyödyttää meitä kaikkia.”

Hallitus järjestäytyi

Judoliiton hallitus nimitti järjestäytymiskokouksessaan 14.1. puheenjohtajiston, valiokunnat ja työryhmät

Valmennusvaliokunnan puheenjohtajaksi valittiin Henry Lipponen. Valiokunnan jäseniksi valittiin Mika Mäkelä, Valtteri Jokinen, olympiavalmentaja Markus Pekkola ja valmennuspäällikkö Jaana Jokinen.

Koulutusvaliokunnan puheenjohtajaksi valittiin Sanna Pyykönen. Koulutusvaliokunnan alaisiin työryhmiin valittiin seuraavat henkilöt.

Koulutustyöryhmä: Sanna Pyykönen (pj), Petteri Pohja, Taavi Forssell, Juha-Matti Salmela sekä koulutus- ja nuorisopäällikkö Katri Maijala.

Seurakehittämisen ja alueellisen toiminnan kehittämisen työryhmä: Taavi Forssell (pj), Petri Hakkarainen, Kari Laaksonen, Juha Turunen, Pasi Luoma, Maija Vattulainen sekä koulutus- ja nuorisopäällikkö Katri Maijala.

Katatyöryhmä: Jorma Paasi (pj), Staffan Lindgren, Samu Laitinen, Hannu Mustonen, Ari Tervo ja Jaakko Hannula.

Vyökoekomission jäsenten toimikausi on kolme vuotta. Erovuoroinen Maarit Kallio valittiin valiokuntaan kaudelle 2018-2020. Uutena jäsenenä kaudelle 2018-2020 valittiin Jaakko Saari. Liiton hallituksen edustajana jatkaa Juha-Matti Salmela.

Hallintovaliokunnan puheenjohtajaksi valittiin Tea Laakkonen. Hallintovaliokunnan alaisiin työryhmiin valittiin seuraavat henkilöt.

Kilpailu- ja sääntövaliokunta: Tea Laakkonen (pj), Tero Partanen, Jukka Sala, Jouni Kähärä ja Ismo Seppänen.

Markkinointi- ja viestintätyöryhmä: Anna-Maria Maunu (pj), Annikka Mutanen, Valtteri Jokinen ja toiminnanjohtaja Pekka Lehdes.

Judolehti: Annikka Mutanen (pj ja Judolehden päätoimittaja), Sanna Pyykönen, Anna-Maria Maunu, koulutus- ja nuorisopäällikkö Katri Maijala sekä toiminnanjohtaja Pekka Lehdes.

Talousseurantatyöryhmä: Tea Laakkonen (pj, toiminnanjohtaja Pekka Lehdes ja Marko Laaksonen.

Tuomarikomissio: Sanna Ranki (pj), Veli-Matti Karinkanta, Timo Lehtonen ja Juha Vuorela.

Kansainvälisten asioiden työryhmä: Marko Laaksonen (pj), Esa Niemi, Miikka Neuvonen ja Tapio Mäki.