Aku Laakkonen voitti suvereenisti Irish Openin

Meidokanin Aku Laakkonen otti kultaa ja Orimattilan judoseuran Stefan Rönkkö pronssia Dublinissa.

 
27.3.2018

Irlannin Dublinissa käytyyn Irish Judo Openiin osallistuivat Suomesta Meido-Kanin Aku Laakkonen ja Orimattilan judoseuran Stefan Rönkkö. Koutsaamaan ja matkaoppaaksi lähti Esa Korkia-aho.

Pienet ongemat matkajärjestelyissä kääntyivät lopulta voitoksi. Voitokkaasti sujuivat myös kisat. Järjestelyissä oli hieman toivomisen varaa, ja olen jo tarjonnut heille Judo shiaita jatkoa ajatellen.

Sarjat olivat pojilla hyvätasoiset. Tuomisina oli kultaa ja pronssia. Aku Laakkonen voitti sarjan alle 81 kiloa suvereenisti, viisi matsia kaikki ipponilla. Kaikki vastustajat olivat 1. tai  2. danin mustia vöitä, ja paikalliset ihmettelivät, onko Akulla vain ruskea vyö.

Alkuun kaatuivat McCarthy, Kelly ja Gleeson. Semarissa Akun voiman sait tuta Ward. Finaalissa kaatui Irlannin judoliiton puheenjohtajan poika Fleming.

Stefan Rönkkö aloitti samalla tahdilla sarjassa  alle 66 kiloa. Ensin kaatui Mullamphy 26 sekunnissa, sitten Fotherighan ja Espanjan Gracia. Semifinaalissa vastaan tuli Irlannin Nash, kyseenalainen tuomio ja tappio. Ottelijat olivat jo toisella matolla eikä matea koskaan sanottu. Stefu oletti jo, että mennään takaisin omalle matolle, kun vastustaja aloitti kuristamisen vapaasta paikasta. Pakko oli antautua, ja näin ollen tuloksena pronssia.

Aivan loistavat ottelut molemmilta. Kisassa oli kilpailijoita Irlannista, Englannista, Skotlannista, Espanjasta, Puolasta ja Latviasta muutaman mainitakseni. Kisan jälkeen tuli onnitteluja joka suunnasta. Kehuivat kuinka hienoa judoa suomalaiset esittivät, kiittivät osallistumisestamme ja toivottivat tervetulleiksi myös ensi vuonna.

Aku ja Stefan esittivät todella monipuolista judoa voittaen matsejaan eri tekniikoilla sekä pystyssä että matossa. Ensimmäiset suomalaiset kyseisessä kisassa jättivät jälkeensä hyvän leiman.

Esa Korkia-aho