Itäjudo-Openissa Tohmajärvellä oli kansainvälinen tunnelma

Aluemestaruuskilpailut keräsivät mukavasti osanottajia alueen lisäksi Kaakkois- Etelä-Suomen alueelta sekä Venäjän Karjalasta. Osanottajia oli lähes 150, mikä on Tohmajärven leveysasteilla kiitettävä saavutus.

 
29.8.2017

Kiteen Kipponin vahva kilpailuorganisaatio onnistui hyvin kisojen läpiviennissä. Kisat päästiin alkamaan aikataulussa, joka oli tuomarina toimineen Ismo Seppäsenkin mielestä harvinaista. Eikä turhia katkoja kisoissa ollut. Viimeinen kongin kumahdus kaikui Tohmajärven liikuntasalissa puoli viiden maissa.

Vaikka varsinaisia nimimiehiä ja naisia ei kisoissa nähtykään, yrityksiä ja taistelutahtoa ei kilpailijoilta puuttunut. Tuomaritoiminnassa oli sitäkin kokeneempaa kaartia: Joensuulaislähtöinen Kari Neuvonen on Suomen kokenein kansainvälinen tuomari ja Venäjän nuorten mestaruuskilpailuissakin päätuomarina toiminut kansainvälinen tuomari Vladimir Krutnik Karjalan Karhumäestä.

Joen Yawara ja Kiteen Kippon sai suurimmat osanottajat kisoihin 22 kummastakin seurasta.

Lappeenrannan Kamiza marssitti vahvan joukkueen kisoihin ja vei Haikulaisten judoperheen viitottamana seurojen välisen ykköstilan.

M-73 Yawaran Eemeli Rantaeskola voitti sarjansa ylivoimaisesti. Komeat ippon- voitot venäläisistä vastustajista sekä Kipponin Jere Pölösestä riitti voittoon, Jere otteli pronssille.

Kipponin Pavel Avedeniy urakoi matolla pitkän päivätyön kultaa M-81 kg kahdella otteluvoitolla ja avoimessa hopeaa kolmella otteluvoitolla, välillä Pavel ehti toimia myös tuomaritehtävissä. Eikä päivä ollut pulkassa ennen kuin viimeinen judomatto oli takaisin paikoillaan Heinävedellä. 

Yawaran sisupussi Tiia Heikkinen piti poikia tiukoilla U-15 pojat - 38 kg Tiia otteli hopealle, kaksi vanhempaa ja painavampaa poikaa joutui tunnustamaan Tiian paremmaksi. Omassa sarjassaan U-13 tytöt -36 kg Tiia vei voiton puhtain ippon- voitoin. Tiia palkittiin myös taitelija Ahti Pitkäsen valmistamalla katajaisella katanalla, taistelijan palkinnolla. Tästä ilahtunut Tiia esitti kiitostanssin, josta taitelija oli kovin ilahtunut.

Naisten sarjoissa -63 kg Kipponin enkelit Siiri Vuorinen ja Sini Ikäheimonen ottelivat ennakkoluulottomasti,  sarjan voitto meni kuitenkin Varkauteen Noora Malkin nimiin, hopealle  Siiri Vuorinen pronsille Yawaran Miia Heikkinen ja neljänneksi Sini Ikäheimonen.

Siirin ja Sinin varaan ei Kipponin naisten osanotto jäänyt Bergmanin perheen nuoret tytöt Ella ja  Fanni  napsivat mitaleja sarjoissaan.

Toinen  katajainen katana, teknisemmän judokan palkinto meni Petroskoihin Jegor Gadoville. Nuoren judotaiturin suupielet nousivat jos nyt ei ihan ohi korvien niin lähelle ainakin. Suomalais-venäläisen suksifirman Zimas-Fin tuotemerkin Fin Way erikoispalkinto ojennettiin petroskoilaiselle Julia Jurevichille.

Pohjois-Karjalan judoseuroista oli ilahduttavasti osanottajia myös Lieksan Jigokusta ja Ilomantin Tooro-Kaista.

Seuran puheenjohtaja Sini Hukka ja kilpailupäällikkö Veli-Pekka Pitkänen myhäilivät tyytyväisinä ja kiittelivät ahkeria talkoolaisia, tatamikin oli purettu ja siirretty Kiteen saliin jo seitsemän jälkeen, hyvin ehti saunaan ihmisten aikaan.