Pikahaastattelu MM-kisoihin valituille

Judon MM-kisat pidetään 6.-13.6. Unkarin pääkaupungissa Budapestissä. Alun perin MM-kisoihin ei oltu budjetoitu joukkuetta, mutta päävalmentaja Rok Draksic oli sitä mieltä, että sinne pienellä porukalla lähdetään. Tätä päätöstä puolsi myös valmennusvaliokunta ja myös hallitus antoi asialle siunauksensa. Joukkueeseen valittiin kaksi urheilijaa Meido-Kanin Martti Puumalainen (+100 kg) ja Oskari Mäkinen Nummelasta (-81 kg).

 
17.5.2021

Judon MM-kisat pidetään 6.-13.6. Unkarin pääkaupungissa Budapestissä.

Alun perin MM-kisoihin ei oltu budjetoitu joukkuetta, mutta päävalmentaja Rok Draksic oli sitä mieltä, että sinne pienellä porukalla lähdetään. Tätä päätöstä puolsi myös valmennusvaliokunta ja myös hallitus antoi asialle siunauksensa. Joukkueeseen valittiin kaksi urheilijaa Meido-Kanin Martti Puumalainen (+100 kg) ja Oskari Mäkinen Nummelasta (-81 kg).

Ensimmäisenä tulikokeeseen joutuu Oskari tiistaina 8.6. ja Marde puolestaan matsaa perjantaina 11.6.

Joukkue on tietty kiireinen harjoittelun suhteen, mutta jopa allekirjoittanut osaa käyttää whats uppia ja sitä kautta tehtiin pikahaastattelu rennolla fiiliksistä. Muutama kysymys päästiin tekemään myös Rokille.

Alkuun lyötiin helpolla kysymyksellä, kuten Haluatko miljonääriksi ohjelmassa tehdään.

Kysymys oli monennetko arvokisat ovat edessä, kun lasketaan kaikki ikäluokat mukaan?

Mardelta tuli vastaus heti eli kolmannettoista (13) ja “eka satanen” oli tienattu ja päästiin seuraavaan kysymykseen.

Osku ei ollut ihan varma ja veikkasi 6-7, mutta vastaus hyväksyttiin. EM-hopeansa hän kumminkin muisti eli yhden muisti varmasti.

Ekat aikuisten MM-kisat edessä, mitkä fiilikset?

Marde kertoi odottavansa innolla kisoja. Pienenä judokan alkuna Mikkelin seudulla se on ollut jo Marden unelma ja nyt se unelma myös toteutuu, kun saa astella MM tatamille.

Oskulla samat fiilikset, että innolla odottaa päästäkseen ottaa mittaa maailman huipuista.

Mikäs on sitten oma kondistilanne ja vireystaso tällä hetkellä?

Marde kertoili, että kunto on nyt hyvä ja treenaaminen sujunut hyvin.

Samat tarinat tuli Oskarilta ja lisäsi vielä, että viimeistelyt otetaan vielä ennen kisoja.

Mites sitten terveystilanne? Olemme eläneet senkin suhteen uuden tilanteen edessä, ootko pysynyt terveenä?

Marde kertoi, että terveys on jopa tavallista parempi korona altistumisen aiheuttaman pakollisen treenipaussin takia, kroppakin sai hieman lepoa. Tämä oli myös syynä, minkä takia Mardea ei Kazanin kisassa nähty. Vastuullista toimintaa sekä itsensä että muiden kannalta jäädä kotiin.

Osku on välttynyt kaikilta pöpöiltä ja terveystilanne on erinomainen.

Onko treenaaminen sujunut halutulla tavalla ja miten viimeistelyt hoidetaan?

Pidemmältä ajalta on harjoittelu sujunut hyvin ja tänä vuonna on kansainvälinen leirityskin onnistunut ja sitä kautta saanut hyvän määrän elintärkeää ja kovaa sparria Marde kertoo ja antaa samalla isot kehut myös kotimaan hyville sparrareille. Viimeistelyleiri on Italian Lignanossa, jonne mies oli itse asiassa juuri suuntaamassa.

Oskari kertoili harjoittelun sujuneen myös erinomaisesti oman valmentajan ohjelmien ja suunnitelmien myötä.

Mitkä ovat mielestäsi omat vahvuutesi ja onko jotkin asiat kehittyneet uuden valmennussysteemin myötä?

Marde linjaa, että heittotaito on se suurin vahvuus ja nyt myös kestävyystasot ovat kova valtti kiitellen Rokin tuomaa uutta treenikulttuuria. Kehitystä on tapahtunut myös otteissa ja heittojen puolustamisessa.

Oskarin mielestä hänen vahvuuksiin kuuluu monipuolisuus ja nopeat heitot. En koe uuden valmennuksen kehittäneen omaa tekemistä, Oskari jatkaa.

Kaikki on voitettava ja myös voitettavissa, mikäli haluaa kuulla Maamme laulun palkintopallilla eikä radiosta, mutta kuka / ketkä on ennakkoon hankalimmat vastustajat?

Marde antaa ennakkosuosikin viitan Tsekin Krpalekille tai Japsien Kageuralle, mutta muistuttaa samaan hengenvetoon, että hän tulee olemaan hankala vastustaja jokaiselle, joka vastaan asettuu.

Oskari yhtyy kysymyksen faktaan, että kaikki on tietty voitettava, mutta ei nimeä erkseen ketään vaan pitkänhuiskeat kahvaajat ovat kuulemma kaikista hankalampia.

Sitten se perinteinen ja kaikkia etukäteen kiinnostava kysymys. Mikä on sun tavoitteesi MM-kisoista?

Mardella jäi hänen omasta mielestä penkin alle menneistä EM-kisoista sen verran iso biitti hampaankoloon, että haluaa nyt saada aikaan vuoden parhaat matsit ja tavoite on 8 parhaan joukkoon.

Täysin realistinen tavoite. Onhan tuossa jo nimimiehet saaneet tuta Marden kovuutta. Allekirjoittaneen kommentti.

Oskarin silmissä kiiltää tietty aina se kirkkain mitali, mutta toteaa perään, ettei voi etukäteen mistään ja matsi kerrallaan ja mennään niin pitkälle kuin mahdollista.

Kiitos kundit ja tsemppiä kisoihin. Otetaanpa vielä päävalmentaja Rok Draksicilta parit mielipiteet:

Oliko vaikeaa tehdä valinta, ketkä lähtee MM-kisoihin?

Siellä oli muutama kandidaatti, kun mietin kisoihin lähtijöitä ja tein valinnat viimeisen 6 kuukauden tulosten perusteella ja Martti ja Oskari täyttivät vaatimukset sen suhteen.

Minkälaista tulosta odotat kisoista?

Haluan, että molemmat näyttävät kisoissa todella parasta osaamistaan ja tietty toivon niitä otteluvoittoja.

Miten sinä näet, kuinka harjoittelu on sujunut ja mitä voidaan vielä tehdä ennen kisoja?

Olemme nyt keskellä valmisteluita ja parhaillaan osallistumme kansainvälisille leireille, jotta he saavat hyvää matsiharjoittelua. Viimeiset valmistautumiset teemme sitten kotona.

Olet ollut Suomessa nyt vajaan vuoden. Millaisena näet tai koet Suomen judon, urheilijat, judoliiton ja yleensä Suomen maana?

Urheilijat tekevät kovasti töitä ja ovat sitoutuneet työntekoon, se on juuri sitä mitä minä heiltä odotan ja vaadin. Judoliiton puolelta toivon ainoastaan saavani täyden tuen työskentelylleni. Jep Suomi! Talvi oli kyllä pitkä, mutta kevät on ollut kyllä uskomattoman hieno.

Minkälaisena näet Suomen judon tulevaisuuden nyt?

Urheilijat ja joukkue on vielä nuori ja jos he jatkavat kovaa työtä, kuten ovat tähän asti tehneet, meidän ei tarvitse olla huolissaan Suomen judon tulevaisuudesta.

Vapaa sana eli kerro terveisesi TopTeamin jäsenille ja myös niille, jotka sinne haluavat pyrkiä.

Top teamin osalta haluan sinne urheilijoita, jotka ovat valmiita tekemään rajusti töitä ja haluavat parantaa tekemistänsä. Ovet joukkueeseen ovat auki kaikille, jotka haluavat ja ovat valmiita tekemään töitä. Silti on muistettava, että olemme täällä tekemässä myös tulosta, mikä lasketaan. Pelkkä työnteko ei tulevaisuudessa riitä ollakseen Top teamissä, tulostakin on tultava.

Kiitos Rok, Prosim Rok

Kirjoittaja

Esa Korkia-aho