Anna kesäleirien koukuttaa sinutkin!

Judokesäleirit tarjoavat ikimuistoisia hetkiä kaiken ikäisille. Manne Isoranta kertoo mitä leirit ovat hänelle merkinneet ja millaisia leirejä tänä kesänä on tarjolla.

 
30.4.2019

Judon kesäleirit ovat koukuttaneet minua ja olleet judoharrastukseni kohokohtia jo vuosikymmenten ajan. Kansainväliset ja kotimaiset huippuvetäjät, Suomen kauniit maakunnat, sosiaalinen ympäristö, oppimista edistävä rento kesäinen ilmapiiri ja innolla harjoittelevat judokat. Siinä resepti onnistuneelle kesäleirille.

Kesäleireillä on aikaa harjoitella tekniikkaa, pohtia omaa judoa ja sen merkitystä koko elämälleen. Pitkistä randoriharjoituksista on mukava palautua uiden ja pelaten rannalla vaikka futista. Lounaan jälkeen on mukava lueskella puun juurella sivistävää lukemista tai ottaa nokoset vaikka teltassa.

Kesäleirit ovat antaneet paljon uusia ideoita kotisaliharjoitteluun ja omaan tekniikkaan. Kesäleirillä myös tutustuu vetäjään paremmin ja ymmärtää näin hänen näkemyksensä eri tekniikoihin. Viikon aikana on mahdollisuus myös keskustella muustakin kuin vain judotekniikasta, voidaan pohtia judon merkitystä tämän huippuvetäjän koko elämälle, jolloin hänen oppinsa avautuvat paremmin.

Oman judoharrastukseni aikana olen ollut kesäleirillä kotimaassa ainakin seuraavissa hienoissa paikoissa; Pieksämäki, Fiskars, Yyteri, Heinävesi, Suomenlinna, Artjärvi, Turku, Nurmes, Lapinlahti, Helsinki, Nokia, Naantali, Pajulahti, Mäntyharju.

Näissä paikoissa olen saanut nauttia kaikkien kotimaisten arvokisamitalistien lisäksi seuraavien kansainvälisten huippujen opista; Sigeoka, Adamcyk, Seisenbacher, Nevzorov, Koblev, Endo, Van de Walle, Gumjanov, Jatchkevich, Spijkers, Neureuther, Trautman, Pertelsson, Tayot, jne. jne.

Kesäleirejä kesäkuusta elokuuhun

Tänäkin kesänä on tarjolla koko judoväelle hienoja leirejä. Nyt on aika laittaa ne kalenteriin, kerätä seurasta hyvä porukka reissuun ja ilmoittautua. Jos tuntuu, ettei sopivaa leiriä tai ajankohtaa löydy, niin sellainen on helppo pitää myös pienemmällä porukalla, vaikka kotisalilla.

Kesäkuussa on tarjontaa nuorille useammankin leirin muodossa. Heti koulujen päättymisen jälkeen on pienemmälle judoväelle Porvoon Tanssisaaressa mahdollisuus judon ohessa telttailla. Eksotiikkaa tuo tatami tanssilavalla. Heti jatkoksi on tarjolla Lahden Pajulahdessa vauhdikas kesäviikonloppu judoleirin merkeissä U13/15 -ikäryhmälle. Juhannuksen jälkeen on vuorossa perinteinen Yanagi Judo Camp Heinävedellä ruotsalaisten Pasecin veljesten opissa.

Heinäkuussa judorokkia tarjoillaan Orimattilan Artjärvellä idyllisessä maalaismaisemassa. Tämä leiri pursuaa energiaa ja ulkomaisia vieraita on runsaasti, erityisesti nuoria alle 18-vuotiaita. Erikoisuutena on rento sekajoukkuein oteltava joukkuekisa. Viime vuodelta jäi mieleen Olinin ja Lambackan vauhdikas ottelu, sekä nuorten mahtava kannustus. Heinäkuun lopulla on Nokian judon viikonloppuleiri Linnavuoressa. Leirin erikoisuutena on korealaisen vyöpainin rantaturnaus.

Elokuun aloittaa Helsinki Judo Camp Ruskeasuolla amerikkalaisen olympiamitalistin Steven Travisin opissa. Leirillä pääsee painimaan myös brasilialaisen jiu jitsun harrastajien kanssa. Kuun puolessa välissä perinteinen Eloleiri palaa juurilleen Mäntyharjulle. Siellä oppejaan jakaa ja randorivastusta tarjoilee mm. veteraanien maailmanmestari Ismo Mikkonen. Eloleirin kohderyhmänä ovat lasten lisäksi aikuiskuntoilijat, ja leiri sopiikin koko perheelle. Tapahtumassa on lapsiparkki oheisohjelmineen sekä Nurin oikein -koulutus judoseurojen jäsenille, jotka haluavat alkaa järjestää kaatumiskoulutusta erilaisille kohderyhmille.

Katso tarkemmat tiedot leireistä Judoliiton kalenterista https://www.judoliitto.fi/kalenteri/tag/leirit

Nähdään leireillä!

Manne

Kirjoittaja

Manne Isoranta