Helsinki Judo Campilla laitettiin kaveria kumoon - siinä sivussa meni muutama puukin

Helsinki Judo Camp eli tutummin HJC järjestettiin 10.–13.8. Helsingin Ruskeasuon legendaarisella hallilla. Leiri oli menestys, vaikka ajankohta osuikin koulujen alkamisaikaan.

 
30.8.2017

Vastustajaa kaatui ja niin kaatui puitakin, kun leiriläiset saivat kokea nopean, mutta tehokkaan ukkosmyrskyn Helsingissä.

Päävetäjänä toimi tällä kertaa ranskalainen Stephane Traineau 7. dan. Sympaattinen ja huumorintajuinen olympiamitalisti, jolla on tilillään myös EM- ja MM-kultaa. Hänen perusteellinen tapansa opettaa ei varmaan jättänyt hirveästi kysymyksiä osallistujille.

Tatami oli tällä kertaa tuplasti isompi kuin aiemmin, mattopinta-alaa oli 1054 m2. Tämä herättikin monessa ihastusta. Tilaa oli ottaa randoreita turvallisesti. Sama setti on luvassa myös ensi vuonna.

Harjoituksia oli tällä kertaa vähemmän kuin viime vuonna, mutta kävijämäärä oli silti sama ellei suurempi. Harjoituksissa kävi yli 200 judokaa, käyntikertoja kirjattiin 1200. Torstain ja perjantain iltaharjoituksissa oli yhtä aikaa matolla 140 judokaa. Leirille osallistui judokoita myös Ruotsista sekä Virosta. Pienenä miinuksena on mainittava, että maajoukkue loisti poissaolollaan, muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta, vaikka leiri oli merkitty heidän ohjelmaansa.

Suuren tatamin mahdollistivat Etelä-Suomen alueen matot sekä Orimattilan judoseura, joka ystävällisesti lahjoitti matot käyttöömme. Mattojen palautus Orimattilaan ei mennyt ihan kuin Strömsössä, kun kuski tai joku unohti pumppukärryt kyydistä. Näin orimattilalaiset saivat ylimääräisen treenin purkaessaan rekkaa käsin. Tässä julkiset pahoittelut asiasta!   

Varmasti suurin osa, elleivät kaikki, piti Stephanen tavasta opettaa judoa. Hän selitti aina syyn ja seurauksen ja perusteli tekemisensä. Hän oli tyytyväinen leirin antiin ja etenkin judokoihin, jotka treeneihin osallistuivat.  Stephanen ukena toimi Saku Tanayama ja muina apukäsinä ohjaajat Meido-Kanista ja Virosta.

Leiri ei toteudu myöskään ilman isoa joukkoa vapaaehtoisia. Tässä on annettava kunniamaininta ainakin Arttu Laitiselle, Heikki Lähteenkorvalle, tulkkina toimineelle Pierrelle, Piitu Sinkkoselle, Panu Haloselle ja Markku Berggrenille. Kolme viimeksi mainittua olivat EA-ryhmä, kassa, turistiopas jne.

Paikalla oli myös näkyvästi Niemi, AxFlow ja Penado, jotka vaikuttivat omalta osaltaan leirin onnistumiseen.

Ensi vuonna leiri järjestetään siis ennen koulujen alkua 2.‒5.8.2018 ja tatami tulee olemaan yhtä iso kuin tänä vuonna.