Judokoita palkittiin Etelä-Karjalan gaalassa

Kamizan Toni Rennola ja Sukoshin Antero Linnapuomi palkittiin Ilmatran kylpylässä järjestetyssä tilaisuudessa.

 
4.2.2018

Imatran Kylpylässä perjantaina 26. tammikuuta järjestetyssä urheilugaalassa budolajit olivat hyvin esillä. Judokoita palkittiin kaksi samoin kuin karatekoita.

Vuoden vammaisurheilijan palkinnon sai Lappeenrannan Kamizan Toni Rennola (1.kyu). Toni on aloittanut sovelletun judon kurssilla koulussa 80-luvulla ja siirtyi seuraavalla vuosikymmenellä Kamizan säännöllisiin harjoituksiin.

Rennolalla on useita Suomen mestaruuksia ja kamppailukokemusta kansainvälisiltä tatameilta mm. Ruotsista, Hollannista, Italiasta ja Kreikasta. Viimeisin saavutus oli hopea -81 kilon sarjassa Pajulahti Games:ssa, missä osanottajia oli seitsemästä maasta.

Toinen judoka oli seura-aktiivina palkittu Imatran Sukoshin Antero Linnapuomi (2.dan). Antero on aloittanut judon v.-86 Lieksassa tavoitteena lähinnä oman kunnon kohentaminen. Hän on toiminut niin Punkaharjulla, Savonlinnassa kuin Joensuussakin vetäen harjoituksia ja kuntojudoa. 2000-luvun alussa hän toimi Judoliiton kuntojudoprojektissa lajin kehittäjänä ja kuntojudo-oppaan laatijana.

Linnapuomi liittyi v. 2001 Sukoshiin tuoden merkittävää osaamista tatamille erityisesti varttuneempien harrastajien ryhmään. Jäätyään vapaalle lääkärin ammatista hän on kolmen vuoden ajan toiminut myös yhtenä junioriharjoitusten vetäjänä Sukoshin ”elvyttämisprojetissa”.

Urheilugaalassa palkittiin menestyneenä nuorena urheilijana karateka Santeri Nuottamo Lappeenrannan Shukokaista sekä ansioituneena seurajohtajana karateka Anne Kettunen Imatran Kusankusta.

Vuoden 2017 parhaana urheilijana palkittiin kolmiloikkaaja Simo Lipsanen, LUM. Eteläkarjalaisten Urheilutoimittajien edustajana palkinnon luovutti Risto Paronen, joka on myös aktiivi judoka ja Sukoshin hallituksen jäsen.