Judopojat säväyttivät Lotilan koulun taitajakisassa

Kilpailu on yleensä ollut musiikkipainotteinen, mutta tämä esitys oli ukemipainotteinen. Katso video.

 
12.1.2019

Daa-daa-daa-da-daa-da poika pitää judoon saada… Näin voisi vuoden 1994 Tenavatähti-laulukilpailun voittaja Konsta Hietanen mukailla esittämäänsä Sammy Babitzinin vuonna 1972 laulamaa Syksyn sävelen voittajakappaletta.

Liigatason jalkapalloilijana (FC Lahti, Myllykosken Pallo), näyttelijänä (mm. Poika ja Ilves) sekä monipuolisena muusikkona tunnettu Hietanen istui marraskuussa Lahden Lotilan koulun taitajakisan tuomaristossa ja innostui Lahden Judoseuran junnujen judollisesta esityksestä niin, että arveli vieressään istuneen poikansa löytävän nopeasti tiensä tatamille.

Näin esitys sujui.


"Mitäs poikia te oikein olette, kun yhdestä koulusta tulee noin monta kovaa judokaa”, Hietanen kyseli. Hän tiedusteli myös judojuniorien aikaisempaa esiintymiskokemusta sekä sitä, kuinka kauan pojat ovat treenanneet. Konstan kommenteissa välähtelivät adjektiivit hyvännäköistä, räväkkää, taitavaa ja vaarallista.

”Ihan pelotti, ettei kukaan satuta itseään. Teitte kuitenkin suuren vaikutuksen”, Hietanen kommentoi.

Judokanuorten esitys oli musiikkipainotteisessa kilpailussa vahvasti ukemipainotteinen, mutta oli sen eteen tehty muutakin työtä kuin ukemeja ja heittoja. Pojat olivat itse rakentaneet koreografian Manne Isorannan vahvalla tuella. Yhden pojan isä, Mara Salminen, vastasi taustabiisistä ammattimuusikon taidolla.

Esityksellään tatamin sankarit pokkasivat kolmannen sijan ja toivat hienolla tavalla judoa esille. Judo oli nyt ensimmäistä kertaa mukana kilpailussa, jossa enimmäkseen kuullaan bändejä ja kuoroja ja hämmästellään voimistelijoiden ja sirkustaitureiden esityksiä.

Kuva ja video: Karri Koivisto
Teksti: Ari Lahtela ja Ilkka Valtasaari