Kolme lajia otti oppia toisiltaan Lahdessa

Judon, painin ja karaten ohjaajat tutustuivat toistensa harjoitteisiin yhteistreeneissä Kamppailuareenalla.

 
26.11.2018

Lahden Kamppailuareenan kolme lajia viidestä, judo, karate ja paini, vetivät  valmentajien, ohjaajien ja apuohjaajien yhteiset harjoitukset. Niissä eri lajien edustajat pääsivät tutustumaan toistensa toimintatapoihin ja vaihtamaan mielipiteitä.

Yhteinen johtopäätös illasta oli se, että tällaista toimintaa pitää saada lisää. Painin tuoreen nuorten maailmanmestarin Arvi Savolaisen valmentaja Lahden Ahkeran Tapio Lattu, Lahden Karaten Hanna Saario ja Lahden Judoseuran Seppo Aaltonen vetivät vuorollaan oman lajinsa tyypilliset harjoitukset.

Painissa korostui voima ja kestävyys, karatessa reaktionopeus ja notkeus, ja voisi sanoa, että judossa lajille sopiva sekoitus painissa ja karatessa esille tulevia taitoja. Kameran takaakin katsottuna näkyi, että lajeilla on aika samanlaisia liikkeitä hieman erilaisin maustein.

Kamppailulajeilla on paljon yhteistä, joten ei ole syytä linnoittautua omille alueille siinä uskossa, etteikö toisilla olisi juuri meille annettavana jotakin uudenlaista näkökulmaa.

Teksti ja kuvat Ilkka Valtasaari