Kuopion Liikunta- ja Kamppailukeskus Liike avattiin

Kuopiossa juhlittiin elokuun lopussa uuden treenipaikan avajaisia, kun Kuopion Liikunta- ja Kamppailukeskus LIIKE järjesti avoimet ovet. Judoseura Sakura on ollut alusta asti mukana kehittämässä uutta yhteistyömallia muiden kuopiolaisten kamppailuseurojen kanssa, ja nyt toiminta on kasvanut jo uusilla lajeillakin.

 
10.9.2019

‒ Treenipaikkamme kallion sisällä väestönsuojassa oli ollut jo pidemmän aikaa käyttötarkoituksensa loppusuoralla. Ryhdyimmekin pari vuotta sitten pohtimaan yhdessä karaten, ju-jujutsun ja taekwondon väen kanssa ratkaisua silloiseen tilapulmaan, Sakuran puheenjohtaja Tomi Korhonen kertoo.

Tilojen etsimisen rinnalla kehitettiin mallia, jolla tiloihin liittyvää toimintaa voitaisiin pyörittää ‒ olihan selvää, että väestönsuojan jättäminen taakse toisi mukanaan uudet vastuut ja toimintatavat seuroille.

‒ Kun tilat sitten löytyivät, perustimme Kuopion Kamppailijat Oy:n, jonka osakkaina seurat ovat. Sittemmin mukaan on tullut myös vapaaotteluseura. Viiden seuran yhteistyössä Kuopioon rakentui erinomainen liikuntapaikka, Korhonen iloitsee. 

Ja kylläpä kelpaa LIIKE:ttä esitellä. Tilat sijaitsevat hyvien kulkuyhteyksien varrella Kuopion Savilahdessa. Kiinteistön pihalla on runsaasti pysäköintipaikkoja. Keskus on räätälöity kamppailijoiden tarpeisiin mm. ilmanvaihtoon erityisesti panostaen. Joustotatamia on 600 m2, ja vuorot ovat tehokkaasti seurojen käytössä.

Oheisharjoittelu onnistuu helposti vuokralaisena olevalla cross-training salilla. Uusimpana tulokkaana LIIKE sai mukaansa tanssiseuran, jolle rakennettiin omaan toimintaan sopivat tilat parketteineen.

‒ Iso kiitos kaikille talkoolaisille, osakkaille sekä hyvälle yhteistyökumppanillemme Kuopion kaupungille. LIIKE on osoitus siitä, että seuratoiminnassakin on monia yhteistyömalleja ja mahdollisuuksia, kun yhteinen suunta ja tahtotila ovat olemassa, Korhonen kiittelee. 

Avajaispäivä oli avoin kaikille ja kiinnostuneet henkilöt pääsivät kokeilemaan haluamaansa lajia kolmen harjoituksen verran. Kuopion kaupunginhallituksen puheenjohtaja Antti Kivelä kiitteli osakasseuroja projektin käynnistämisestä:

‒Tämä tarina on vasta alussa ja tilamme mahdollistavat toiminnan kehittymisen, sekä kuopiolaisten monipuolisen liikuttamisen jatkossa.