Lempäälän Syokonkan uusin Judoliiton jäsenseura

Lempäälässä judon harrastajia on jo niin paljon, että tuli aika perustaa oma judoseura. LeKin jaostona toiminut Lempäälän Syokonkan itsenäistyi vuoden alussa.

 
20.2.2019

Seuran puheenjohtaja Veli-Matti Karinkanta on tullut tutuksi niin suomalaisilta kuin kansainvälisiltäkin tatameilla. Hänen johdollaan judoa on harrastettu Lempäälässä jo kahdeksisen vuotta: viisi vuotta Tampereen judon alaisuudessa ja kolme vuotta Lempäälän Kisan judojaoksena.

”Lempäälän judokat halusivat ottaa taas askeleen eteenpäin ja siksi olemme perustaneet oman yhdistyksen judolle.”

Lempäälän judokat viettivät perinteistä vuosijuhlaansa 31.1. kirjaimellisesti uusissa merkeissä. Juhlassa julkistettiin seuran uusi logo. Logon tekijäkin löytyi omasta seurasta, sen on suunnitellut Pekka Reinikainen.

Uuden seuran toimintavuosi aloitettiin judon perinteitä vaalien. Japanilaiseen tapaan kangeiko eli keskitalven aamutreenit järjestettiin viikon ajan klo 5.45. Paikalla oli joka aamu innokkaita nuoria treenaamassa.

Vuosijuhlassakin oli tärkeysjärjestys kohdallaan. Ensi pidettiin yhteiset juhlatreenit ja sen jälkeen tultiin kakkukahville. Juhlassa palkittiin myös perinteiseen tapaan seuran vuoden judoka. Tänä vuonna vuoden judokan miekan sai 12-vuotias Markus Mero.

”Markus on ahkera treenaaja, jolle judo on enemmän kuin harrastus. Se on miltei elämäntapa, todettiin perusteluissa. Judoa Markus on harrastanut neljä vuotta.