Ostosparatiisi Ideaparkissa treenataan judoa

Judoseura Syokonkan sai kauppakeskuksesta 300 neliömetrin dojon ja kauppakeskus judokoista asiakkaita. Ideapark panostaa muutenkin liikuntaan.

 
24.4.2018

Ideapark on Tampereen kupeessa sijaitseva Suomen suurin kauppakeskus. Sieltä löytyy 160 liikettä, keväällä avattava Suomen suurin sisähuvipuisto sekä pohjoismaiden suurin autokaupan keskus. Seuraavien kahden vuoden sisällä Ideaparkiin on tarkoitus avata myös kylpylä ja hotelli, keilarata ja elokuvateatteri.

Ostosparatiisissa on yllättäen tarjolla myös judoharjoituksia ja muita judotapahtumia.

"Aloitimme reilu vuosi sitten ison strategiatyön, jossa selvitettiin kauppakeskusalan tulevaisuutta, kuluttajan käyttäytymisen muutosta, Ideaparkin vahvuuksia sekä nykyisiä ja potentiaalisimpia asiakasryhmiä. Tuli ilmeiseksi, että terveys ja hyvinvointi ovat nousevia megatrendejä ja Ideaparkin tulee tarjota kaupallisen tarjonnan lisäksi myös mahdollisuuksia harrastamiseen", selittää Ideaparkin kauppakeskusjohtaja Visa Vainiola.

Kauppakeskuksessa isot liikuntatilat

Kauppakeskuksen Urheilu-Areenalla pidetään nyt 150 vakiotuntia viikossa ja neljäkymmentä vuosittaista tapahtumaa. Tärkeimmät lajit ovat judo, salibandy, sulkapallo, tanssi, ryhmäliikunnat, hapkido, aikido, kickboxing, voimaharjoitteliu, crosstraining ja uusimpina golf, padel sekä parkour.

"Areenalla järjestetään vuosittain noin 50 turnausta, myös isoja urheilutapahtumia kuten tuhansien lasten keppihevostapahtuma, kaksi salibandyn liigaottelua ja paikallinen judokisa Ideapark Shiai", Vainiola kertoo.

Johtaja ja lapset myös judossa

Vainiola ja hänen lapsensa harrastavat itsekin judoa Syuokonkan-seurassa. Syokonkan on lähes sadan jäsenen seura, joka sai alkunsa Tampereen Judon Lempäälän jaostona. Nykyään Syokonkan toimii yleisseura Lempäälän Kisan judojaostona.

Jossain vaiheessa kävi selväksi, että seura tarvitsisi isomman ja toimivamman dojon.

"Tässä yhdistyivät Syokonkanin ja Ideaparkin tarpeet oivalla tavalla. Syokonkan sai upean yli 300 neliön dojon, Ideapark hyvän lisän urheilulajirepertuaariinsa ja puitteet kamppailulajien harrastamiselle laajemminkin."

Kumpikin voittaa

Ideapark saa yhteistyöstä lisää asiakaskäyntejä ja myyntiä aktiivisilta judokoilta ja heidän perheiltään. Lisäksi tulevaisuudessa on suunnitteilla isojakin tapahtumia, joilla tuovat judoyhteisöä tutustumaan  Ideaparkin tarjontaan.

"Mutta etenemme pienin askelin. Syokonkan on nuori seura. Muun muassa kisojen järjestäminen vaatii paljon erilaista osaamista ja rutiinia, mikä meiltä tällä hetkellä vielä luonnollisesti puuttuu”, sanoo Vainiola.

Pekka Lehdes