Teini-ikäinen Mirikli Lindgren pyörittää Pellon judoseuraa

Pellon Judoseuraa pyörittää 19- vuotias Mirikli Lindgren. Pienen seuran toiminta on virkeää - kiitos energisen nuoren seurajohtajan.

 
11.9.2017

Pellossa, Lempeän Suvannossa Tornionjokivarressa on juuri käynnistynyt valmentajille ja ohjaajille suunnattu tekniikkaleiri, jota vetää olympiajudoka Pasi Laurén. Leirin järjestäjä, Pellon judoseuran puheenjohtaja on jo hyvissä ajoin kutsunut paikalle myös seuran entisen puheenjohtajan, Kari Mäen. Kari saa kukkaset ja lahjakortin kiitosten kera judo-oppilaaltaan, joka on vuotta aikaisemmin ottanut vastaan seuran puheenjohtajuuden. Samalla hän toimii seuran valmentajana, treenien vetäjänä, lasten ja nuorten leiri- ja kisareissujen järjestäjänä – toiminnan pyörittäjänä.Tämä koko seuran dynamo, Mirikli Lindgren, on vasta 19-vuotias. Hänellä on sininen vyö.

Liikutukseltakaan ei vältytä. Kari Mäki puhuu lämpimästi ja arvostavasti Miriklistä, jota ei aikoinaan tarvinnut houkutella treeneihin eikä leiri- tai kisareissuille.

Mirikli aloitti judon 9-vuotiaana Pellossa, harjoitteli välillä Tromssassa, ja palasi yläkouluikäisenä takaisin kasvattiseuraansa. Kari kuvailee Miriklin olleen aina
toisten kanssa toimeentuleva ja opettajia arvostava judoka, jolla on ollut halu oppia. Jo varhain tulivat esille myös Miriklin luontaiset taidot toimia ohjaajana ja opettajana nuoremmille.

Paikallinen julkkis

Mirikli on Pellossa melkein kuin julkkis – paikallislehdessä on kirjoitettu ja kyläkaupassa puolituntemattomat kyselevät judokuulumisia.

Pellon judoseurassa on noin 20 jäsentä, joista 6 harrastaa myös kilpailemista ja 8 on pieniä muksuja. Mirikli vetää kaikki harjoitukset yhdessä isoveljensä Leifin kanssa. Hän on tuttu näky kaikissa Pohjois-Suomen judotapahtumissa selkeänä ”leaderina”. Seuran facebook-sivuilla Mirikli tiedottaa lempeästi ja kannustavasti tapahtumista, ja vanhemmat ja harrastajat kiittelevät nuorta naista tuon tuostakin.

Mirikli asuu vanhempiensa luona Pellossa ja opiskelee lapsi- ja perhetyötä 55 kilometrin päässä Ylitorniolla. Siitä voi jokainen lukija laskea, millaisen matkan tämä valmentaja on kulkenut, kun rientää opiskelupäivän päätteeksi treenien vetoon Pelloon.

Koko perhe tukee Miriklin judoharrastusta, äiti oli mukana Rovaniemellä kannustamassa tyttöä nuorten SM-kisoissakin. Tekniikkaleirin lomassa Mirikli hoiteli väliajoilla perheen hevosia. Virtaa ja potentiaalia ei puutu!

Vastuun antaminen osoittaa luottamusta

Mirikli sanoo, että on mukava kun on annettu vastuuta. Hän kertoo olevansa kunnianhimoinen ja
tarkka. Puheenjohtajalle ja seuran valmentajalle kuuluvat kaikki seuran asiat, kokoukset, treenien
veto, tiedottaminen ja reissut.

‒Asiaa, jonka voi hoitaa tänään, ei kannata jättää huomiseksi, sanoo Mirikli kun kysytään, miten kaikki voi onnistua noin nuorelta ihmiseltä.

Kaiken vastuun ja toisten auttamisen lisäksi nuorella naisella on tavoitteita myös omalla judouralla. Hän aikoo osallistua aikuisten SM-kisoihin ja tavoittelee tulevaisuudessa mustaa vyötä.

Miriklille on tärkeää, että seuran treeneissä kulkevat viihtyvät ja saavat hyvää oppia. Jos se vaatii reissun Rovaniemelle, Ouluun tai Tornioon, se järjestetään. Tekniikkaleirillä Mirikli pääsi itsekin treenaamaan opettajana toimineen Pasi Laurénin johdolla. Tärkeimpänä hänelle jäi mieleen, että tekniikan lopullinen onnistuminen on pienestä kiinni. Mitään turhaa tai ylimääräistä ei pidä tehdä, ja henkinen puoli onnistumisessa on tärkeää.

‒ Mahtavaa kun leirille saatiin huippuvetäjä ja osallistujia aina Etelä-Suomesta saakka.

Nuorella puheenjohtajalla on suunnitteilla uusi leiri ensi vuonna:

‒ Sama aika, sama paikka!

Mirikli Lindgren

Ikä 19

Pellon judoseuran puheenjohtaja ja valmentaja
Opiskelee lapsi- ja perhetyötä
Tavoitteena MUSTA VYÖ